Over mij

Als je goed om je heen kijkt, zie je dat alles gekleurd is

De manier waarop je kijkt, bepaalt wat je ziet   –   en wat zie je? Hoe kijk je?

Een passie voor schilderen, gevoel en emotie vastleggen

Als eerstegraads bevoegd kunstdocent Beeldende Kunst en Vormgeving  , werk ik al jaren als docent Tekenen, Handvaardigheid en Culturele-Kunstzinnige-Vorming. Al mijn hele leven ben ik bezig om een stukje schoonheid te vangen. Vangen? eigenlijk meer bewonderen. Er is zoveel dat je bewonderend kunt beschouwen: genieten van een prachtige blik in de ogen van een bejaarde opa naar zijn vrouw (mijn oma), het bekijken van een grasspriet die fier uit de grond komt, de klank van een verbaasde uitroep van een kind dat een diertje waarneemt, of het aandachtig opnemen van kunst; allemaal schoonheid die je ziet, wanneer je maar om je heen kijkt.

Het mooiste is het beleven ván en het geloven ín schoonheid. Een schoonheid die hier op aarde nooit volmaakt zal zijn, maar waarvan onze Schepper ons nog steeds veel laat zien met de belofte: geloven gaat over in aanschouwen!

De manier waarop je kijkt, bepaalt wat je ziet –  Hoe bekijk je de dingen, met welke intentie beschouw je de dingen? Zie je wat je wilt zien, of laat je je leiden door wat de ander of dé Ander je wil laten zien?

 

Heel graag schilder ik Fotografisch, met name portretten in olieverf, op de eeuwenoude manier: een precies werkje, laag over laag, tot de diepte van het voorwerp, de eigenschap van de huid tevoorschijn komt. Dit deden de grote meesters in de Gouden Eeuw ons al voor, kijk maar naar Rembrandt!

Heb je vragen, of wil je wat meer zien, neem gerust contact op

Artelijke groet, Sija van de Pol-den Braber

 

 

“Logica brengt je van A naar B, fantasie brengt je overal”, Albert Einstein